sayang mama darling papa
irina irdina
By: irina irdina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 30-Apr-2010 10:36 Email | Share | | Bookmark
last spring in kiev

mainkejo2 dgn papa depan st michael
bunga2 pohon epal
senja di bastionna garden
View all 11 photos...
this time i am sure will be our last spring in kiev. yeah papa got his 'wahyu' yesterday telling him that we're coming home; back to our motherland after almost 8yrs abroad & 8times raya without our big families.
baby irina (no longer little baby!) loves playing with other kids regardless kenal ke tidak mereka2 itu. she loves playing with balls (mcm ayah le) & started staring at other kids who have bicycle .... bagi isyarat lah tu nak mama papa belikan utk dia. tunggu sayang ya, balik mesia mama heret papa beli kat tesco takpun pinjam abang adam punya (pehtu ko pegi gaduh dgn iris plak berebutkan basikal!)


Sunday, 18-Apr-2010 09:20 Email | Share | | Bookmark

today 22mnths
when she was 4mths old
betapa masa cepat berlalu dari selembar lengan menjadi 84cm.. ha3 dari 3.3 kg ke 12 kg. aku seringkali merenungnya membayangkan masa depan yg masih tak ketahuan. di manakan kita waktu itu, bagaimana kehidupan masa itu... terlalu banyak persoalan yg tak mampu aku jawab.




Saturday, 17-Apr-2010 19:17 Email | Share | | Bookmark
4th winter in bIgLanD

kakiku beku
silau dalam kedinginan
dormant tanpa daun
View all 8 photos...
salji turun awal dan pergi lewat. malah lebih banyak dr yg biasa kami lihat sepanjang persinggahan kami di bumi ini.
Alam, selalu punya rencananya sendiri tanpa ketahuan penghuninya yg makin alpa dan rakus mencemarinya


Sunday, 10-Jan-2010 07:11 Email | Share | | Bookmark
New Year 2010 & another snow storm

ha3.... nak mama lah ni
if i did this, definately i'll lose 5kg/wk
the whole 1st wk of 2010 almost every day like this
View all 12 photos...
Tahun baru datang tapi hati makin menderita mendengar onak duri kehidupan. Menjelang majlis yg bukan unjuran ku seperti yang dikatakan tapi dianjurkan juga oleh puan rumah (yang kata bukan puan rumah, tapi org lain yang beria nak sambut tahun baru ala2 org belah2 sini), hatiku bungkam. Suami berkata, itulah adat manusia lidah tak bertulang, jangan sangka lemah lembut berbudi bahasa pijak semut tak mati tak pandai menikam malah pandai bermain gunting dalam lipatan. Usah terlalu percaya dengan manusia kerna mereka mudah lupa alpa siapa diri sendiri malah jati diri juga jika boleh mahu di galang ganti menjadi orang putih. Mungkin asal diri terlalu hina jadi cerekarama diolah agar molek dipandang mata luar. ENTAH lah. Yang pasti aku bangga menjadi anak kampong walau tak beradat walau ulu skali pun adat dan cara hidup org tua ku, merekalah punca kewujudan ku di dunia. Dan aku lebih suke menjadi bendul yang lurus dari akar yg membelit diri dan name jolokan terbaru… siti muslihat kerna aku bukanlah bendul yang lurus tanpa pedoman.


Friday, 18-Dec-2009 06:27 Email | Share | | Bookmark
4th winter in bIgLanD part1

this butt are meant for walking baby!
lihatlah sekitar alam....
 
View all 12 photos...
2nd snow storm. bila habis je trus bwk irina turun... dan dia kelihatannya tercenggang melihat sekitar alam yg memutih. bila menapak pun nak jatuh (mungkin juga sbb 1st time pake butt) tapi bila sampe je di playground yg menimbun salji... trus ndepprok! ha3.... and her curiosity to see why those snow are everywhere even under cars.. she even tried to shoves them out... ini budak aaa... buat mama speachless


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net